Stäng fönster Alingsås kn, MAGRA MISSIONSKYRKA, Västra Götaland

Beskrivning
Magra Missionsförsamling bildades 1881. Samlingarna hölls till att börja med i hemmen, men efter hand som troendeskaran ökade kom också behovet av egna lokaler, och man beslutade att samla virke och annat erforderligt byggmaterial.

Sommaren 1898 byggdes så missionshuset på en tomt som ” mor Elin”, Elin Svensson, hade utsett och skänkt till församlingen. Missionshuset bestod ursprungligen av ett enda rum, men 1925 byggdes missionshuset till med ett kapprum och en mindre samlingssal, som varutrustad med spis. Estraden flyttades från västra väggen till norra väggen.

1955 skedde en ny ombyggnad varvid en del av kapprummet avdelades till kök, estraden byggdes om, och de två fönstren i norrfasaden sattes igen.1962-63 bytte man fönster och drog in elvärme i huset. Tidigare hade huset värmts upp med en kamin.

Sista mötet i missionshuset ägde rum 27 juni 1982. Församlingen hade då byggt en ny missionskyrka och flyttade verksamheten dit. 1988 såldes missionshuset till en privatperson, och det användes numera som förråd.