Stäng fönster Köping kn, BRO KYRKAS KYRKOMILJÖ, Västmanland

Beskrivning
Bro socken vid Hedströmmen en mil väster om Köping ligger i ett flackt, mest uppodlat landskap. Gårdarna ligger ännu delvis samlade i byar.

Kyrkbyn ligger i socknens södra del, på ett mindre höjdparti rikt på forntida gravfält. Lövskog vidtar i norr, medan öppet jordbrukslandskap breder ut sig mot Hedströmmen i öster. Mittemot kyrkan, på västra sidan om byvägen, ligger den numera friköpta komministergården med huvudbyggnad från 1880. En av flyglarna är den tidigare sockenstugan. Längs vägen söderut ligger komministergårdens ekonomibyggnader och den nedlagda Ytterberga skola med lärarbostad, från slutet av 1800-talet.

Vid den grusade infarten söder om kyrkan finns församlingshemmet, uppfört 1988 där prästgården tidigare låg. Prästgårdens stallbyggnad finns kvar, idag ekonomiförråd och hembygdsmuseum.