Stäng fönster Malung-Sälen kn, YTTERMALUNGS KAPELLS KYRKOMILJÖ, Dalarna

Beskrivning
Yttermalungs kapell ligger intill Västerdalälvens östra strand, en halvmil söder om moderkyrkan i Malung. Yttermalung har karaktär av radby men kapellet och kyrkogården ligger något avskilda i förlängning av en lokal bygata som ansluter till landsvägen mot Tyngsjö. Från landsvägen leder en rak asfalterad väg till kyrkotomtens ingång, förbi parkeringsplatsen. Norr om kyrkan, kring infartsvägen, ligger en del av bybebyggelsen. Strax nordost om kyrkan och i vinkel med denna ligger en gammal skolbyggnad som sedan 1972 tillhör församlingen och har inretts till församlingsgård. Mitt emot denna byggnad står en teknisk byggnad som tidigare brukats som bårhus. Byggnaden har vitmålad locklistpanel under sadeltak.