Stäng fönster Sigtuna kn, VIDBO KYRKA KYRKOMILJÖ, Stockholm

Beskrivning
Vidbo kyrka är belägen i ett område av riksintresse för kulturmiljövården i Sigtuna kommun. Landskapet bryts av spridda moränhöjder bebyggda med ensamgårdar eller mindre byar med väl bibehållen äldre karaktär.

Kyrkan ligger i en svag sluttning intill en ålderdomlig landsväg och omges av ett svagt kuperat odlingslandskap. Kyrkan omges av en muromgärdad kyrkogård och på en höjd intill norra bogårdsmuren står klockstapeln. I liv med den södra bogårdsmuren ligger det Gardtmanska gravkoret från sent 1700-tal. Utanför bogårdsmuren vid landsvägen står ett äldre sockenmagasin och norr om muren ligger en mindre rödfärgad materialbod. Söder om kyrkogården ligger församlingsbyggnaden uppförd under 1980-talet samt en grusad parkering anordnad för kyrkobesökare.

Utanför muren i sydöst ligger en år 1939 uppförd privatbostad med tillhörande uthusbyggnader.