Stäng fönster Stockholm kn, SÖDERLEDSKYRKANS KYRKOMILJÖ, Stockholm

Beskrivning
Söderledskyrkan ligger en dryg halvmil söder om Stockholms innerstad, strax intill Hökarängens centrum. Både dess höghus och det lilla centrumet i sig, som rymmer Sveriges första gågata, är ritat av arkitekten David Helldén omkring 1950. Kyrkan är placerad i korsningen av den hårt trafikerade Örbyleden och Lingvägen. Väster om kyrkan och Lingvägen går tunnelbanan och söder om Örbyleden ligger Farsta brandstation, uppförd i rött tegel 1955. Norr om kyrkan breder det stora och obebyggda Gubbängsfältet ut sig, vilket skiljer Gubbängen och Hökarängen från varandra. De två stadsdelarna växte på slutet av 40-talet upp som de första tunnelbanestäderna i Stockholm. Formellt ligger dock Söderledskyrkan inom stadsdelen Gubbängens gränser