Stäng fönster Bollnäs kn, STAFFANSKYRKAN KYRKOMILJÖ, Gävleborg

Beskrivning
Kyrkan uppfördes 1927 och kyrkoanläggningen består av kyrka, klockstapel och kyrkogård. Anläggningen avgränsas i söder och öster av skogsmark. Mittemot kyrkan, ett stycke mot väster finns prästgården. Prästgårdens huvudbyggnad som ritades redan 1923 av Carl Bååth, är timrad i 1½ våning och klädd med rödslammad locklistpanel. Ner mot vägen i norr har skogen helt nyligen huggits ur. Det är skogsmarken som utgör anläggningens gräns, ingen annan inhägnad finns. Närmast kyrkan är marken gräsbevuxen, mot väster finns en stor grusad gårdsplan som fortsätter i en gång mot prästgården. En grusad väg kantad med en planterad lövträdsallé leder upp till kyrkoanläggningen. Ursprungligen inramades hela kyrkoområdet med ett staket och grindar fanns längst nere vid vägen.