Stäng fönster Helsingborg kn, Elinebergs kyrkomiljö, Skåne

Elineberg är en stadsdel söder om Helsingborgs centrum.
Omkring 1900 bestod bebyggelsen av ett par gårdar med omgivande åkermark. Under första delen av 1900-talet byggdes villor i området. Vid 1950-talet köpte Helsingborgs stad den kvarvarande marken. En stadsplanetävling, låg till grund för utbyggnaden med flerfamiljshus. Mellan 1957-1965 byggdes trevåningslameller, fem höga punkthus och ett stadsdelscentrum. Punkthusen, ritade av Jörn Utzon, och lamellhusen är byggda i gult tegel liksom kyrkan.
Kyrkan ligger i gränsen mellan det äldre villaområdet och den nyare bebyggelsen.

Kyrkotomten gränsar mot sydväst mot parkering, väg och trevåningshus, mot nordöst ett villaområde, i sydöst mot en träddunge och en förskola i nordväst. Kyrkoanläggningen nås från en högre platå, kyrktorget, som är belagd med gatsten och en del planteringar, mot gatan står en rad av lindar. En lägre belägen gårdsplan är också belagd med gatsten i rutmönster. Murar avgränsar de två gårdarna från varandra och den lägre gården ifrån gatan. På baksidan är tomten grässådd och ett högt staket med murgröna avskiljer mot villabebyggelsen medan ligusterhäckar avgränsar åt de andra sidorna.