Stäng fönster Mörbylånga kn, Norra Möckleby kyrkas kyrkomiljö, Kalmar

Beskrivning
Norra Möckleby kyrka ligger invid vägkorsningen mellan östra landsvägen och den tvärgående landsvägen mot Färjestaden. Kyrkomiljön ligger längst norrut i Norra Möckleby kyrkby, som består av både äldre gårdar och modern villabebyggelse. Öster om kyrkan och kyrkogården ligger prästgården med ekonomibyggnader, parkanläggning och flygelbygg-nader. Prästgården är idag i privat ägo. Söderut ligger byns före detta skolhus – idag församlingshem. I vinkel med denna byggnad ligger före detta kantorsbostaden. De kringliggande markerna präglas av jordbrukets odlingslandskap. Långsmala åkertegar sträcker sig från området norr om kyrkomiljön ner mot Östersjön i öster. Söderut avgränsas byn av en tallskog. Den bördiga åkerslätten väster om kyrkan kantas av en lummig lövskog.