Stäng fönster Mörbylånga kn, Vickleby kyrkas kyrkomiljö, Kalmar

Beskrivning
Vickleby kyrka ligger uppe på landborgskanten, alldeles väster om den västra landsvägen. Från kyrkogården har man utsikt över det karga Stora alvaret i öster och den bördiga dalen med Vickleby by i väster. Öster om kyrkogården går Vickleby bygata med sin täta bebyggelse. Där ligger bl.a. Bo pensionat och Capellagården. Från och med 1930-40-talen blev Vickleby en populär vistelseort för många framstående konstnärer. Flera av dem bodde i byn, bl.a. Artur Percy. Rakt nedanför kyrkan mot öster ligger Vickleby prästgård, som fortfarande har kvar sin ursprungliga funktion. Norr om kyrkogården ligger fd Vickleby kyrkskola, som numera är utställningslokal knuten till Capellagården. Ännu längre norr ut ligger församlingshemmet.