Stäng fönster Vimmerby kn, Locknevi kyrkogård kyrkomiljö, Kalmar

Beskrivning
En kyrka har funnits i Locknevi sedan medeltiden. Länge bildade Locknevi pastorat med Blackstad församling. Kyrkoherden bodde i Locknevi medan en komminister var placerad i Blackstad. Så var förhållande fram till 1960-70-talen. År 1973 införlivades Blackstad i Hallingeberg och Locknevi bildade pastorat tillsammans med Frödinge församling.
Kyrkomiljön ligger i Locknevi kyrkby som är centralt placerad i socknen. Kyrkan med omgivande kyrkogård utgör ett markant inslag i landskapet, med placeringen på en kulle omgiven av åkermark i söder och väster. I öster finns ett järnåldersgravfält i en kuperad beteshage. Prästgården Ytterby ligger strax norr om kyrkan. Väster om kyrkan finns gamla kyrkskolan uppförd 1847, nu använd som församlingshem. I kyrkbyn finns också en modern skolbyggnad uppförd vid 1900-talets mitt. Tidigare fanns fattighus och kyrkstallar i anslutning till kyrkan, men de är numera rivna.