Stäng fönster Lidköping kn, MAJÅKERS KYRKA KYRKOMILJÖ, LIDKÖPING, MAJÅKER, Västra Götaland

Miljöbeskrivning
MAJÅKERS STADSDELSKYRKA i norra delen av Hovby socken är belägen ca 3 km söder om Lidköpings centrum. Socknen , som mestadels består av fullåkersbygd, genomflyts av Lidan i väster. Huvudnäringen har varit jordbruk. Socknens östra del upptas till stor del av Lidköpings flygplats vid Östby. Vid Östby finns även en ödekyrkogård och grund efter ytterligare en medeltidskyrka. Socknens huvudkyrka ligger i Hovby gamla kyrkby.

Majåker utgör en modern förort till Lidköping. I området finns såväl flerbostadshus som villor från främst 1980-talet. Kyrkan är belägen sydöst om Kockgårdsgatan och gränsar i sydväst till ett fritidshem, placerat vinkelrätt mot gatan. På andra sidan fritidshemmet ligger en förskola. I kyrkans närhet finns även en livsmedelshall. I nordöst gränsar kyrkan till bostadshus och i sydöst är en stor gräsplan. Mellan kyrkotomten och bostäderna respektive fritidshemmet går en cykel - och gångväg. Utmed Kockgårdsgatan finns trottoar. Mellan gatan och kyrka - fritidshem mm finns en stor parkeringsplats.

FRITIDSHEM - Byggnaden, troligen från ca 1980, har röd panel och blå snickerier samt täcks av ett sadeltak.