Stäng fönster Berg kn, Myssjö Kyrkas kyrkomiljö, Jämtland

Beskrivning
Myssjö kyrka ligger högt placerad i en västlig sluttning ned mot Myrviken i Storsjön, strax intill vägen mellan Oviken och Myssjönäset. Socknens gränser går över Storsjöns vatten till fastlandet på andra sidan viken vilket vittnar om vattenvägarnas stora betydelse för färdsel under äldre tider.

Kyrkplatsen omges av odlad mark i väster medan skogen tar vid i öster. Runt kyrkan är en häck planterad som avgränsar området för den äldsta kyrkogården. Den nuvarande begravningsplatsen är belägen söder om kyrkan. Parallellt med vägen i öster ligger församlingshemmet, byggt på 1950-talet, och faluröda timrade kyrkstallar i en länga. Den gamla prästgården norr om kyrkan utgörs av en timrad parstuga med dubbla ingångar. Den är idag privatbostad. Kyrkomiljön ingår i Storsjöbygdens riksintresseområde.