Stäng fönster Ragunda kn, Köttsjöns kapells kyrkomiljö, Jämtland

Beskrivning
Köttsjön ligger i Ragunda kommun, cirka fem mil nordost om Stugun. Byn fick sin första bebyggelse på 1670-talet. Invånarantalet i Köttsjön uppgår nu till omkring 40 personer.

Köttsjöns kapell är byggd på en landtunga mellan Köttsjön och Mellansjön. Längs kapellets västra sida går vägen genom Köttsjöns samhälle, som ligger på båda sidor om sjön. Vägen fortsätter vidare över en låg bro som sträcker sig från landtungan till andra sidan sjön. Från kapellet har man både åt väster och sydöst utsikt över vattnet. En mindre kyrkogård ligger i öster ned mot vattnet, där huvudingången flankeras av ett bårhus samt en redskapsbod. En klockstapel uppförd på 1940-talet är placerad mellan kapellet och kyrkogården. Runt omkring kyrkomiljön finns några bostadshus, sporadiskt utplacerade.
Marken runt kapellet är sand- och grusrik och bevuxen med blandskog med övervägande tall.