Stäng fönster Gotland kn, Klinte kyrka kyrkomiljö, Gotland

Kyrkomiljön
Klinte kyrka och kyrkogård är belägen ca 1,5 km öster om Klintehamns samhälle. Kyrkan prästgården och skolan (numera församlingshem) samt tillkommande bebyggelse bildar tillsammans en väl sammanhängande och värdefull kulturmiljö. I norr sträcker sig kyrkogården fram till ett grönområde, vilket utgör gränszon mellan landsvägen mellan Klintehamn och Hemse och kyrkogården, den östra gränsen utgörs av den s.k. prästvägen mellan Klinte och Fröjel. I söder gränsar kyrkogården mot ett mindre grönområde och i väster mot prästgårdens park samt mot åkermark.
Miljön kring kyrkan och kyrkogården är av riksintresse för kulturmiljövården.

Kyrkomiljön kring Siltbergs kyrkogård
Kyrkogården är belägen norr om Klinte församlingshem och snett emot Klinte kyrka. Den gränsar i väster mot landsvägen mellan Klintehamn och Hemse, i norr mot tillkommande bebyggelse, i öster mot Klinteberget och i söder mot församlingshemmetes tomt. Kyrkogården bör ha varit färdigställd omkring 1870, den är ett exempel på en begravningsplats som inte anlagts i anslutning till kyrkan, den första av sitt slag på den gotländska landsbygden.