Stäng fönster Gotland kn, Lokrume kyrka kyrkomiljö, Gotland

Kyrkomiljön
Lokrume kyrkogård gränsar i norr till landsvägen mellan Bro och Hejnum. Väster om kyrkan finns resterna av gammal ängsmark, där har man också anordnat en parkerings- och rastplats. I sydöst ligger den f.d. skolan och i söder öppen åkermark, här finns också lokal för vaktmästaren. I öster finns en stor öppen plan omgiven av murar där man tror att prästgården en gång legat.
Miljön kring kyrkan och kyrkogården är av riksintresse för kulturmiljövården.

Miljön kring den Bliesathska gravplatsen
På fastigheten Lilla Hammars finns en privat begravningsplats som invigdes 1870. Gården ligger utmed länsväg 148, mellan Visby och Fårösund. Begravningsplatsen ligger nedanför mangårdsbygganden mot väster i en park.
Gravplatsen har ett stort kulturhistoriskt värde då det finns få privata gravplatser av den här typen på Gotland.