Stäng fönster Strömsund kn, Vikens kapells kyrkomiljö, Jämtland

Beskrivning
Kyrkan ligger lågt utmed Kvarnbergsvattnet i ett avskilt läge utan kontakt med någon bebyggelse. Från vägen som går norr om Kvarnbergsvattnet viker en mindre grusväg av. Tätt omgärdad av skog slingrar den sig utmed en brant ner till sjön. Växtligheten blir glesare och kapellet blir synligt på höger hand. Det ligger ett litet stycke från vattnet med vid utsikt bortöver sjön med skogsklädda höjder i fonden. Kapellet har ett vackert och isolerat läge inbäddat i grönska. I öster öppnar växtligheten upp sig och ängsmark anas. Platsen andas lugn och harmoni, tystnaden bryts endast av ett lågt brusande från en bäck i nordväst. Uppe utmed den större vägen ligger ett par gårdar annars finns ingen bebyggelse i den närmaste omgivningen.