Stäng fönster Kramfors kn, Nordingrå kyrkas kyrkomiljö, Västernorrland

Beskrivning
Socknen ligger vid kusten och omfattar en halvö i Bottenhavet. Kyrkan ligger för sig, intill tätortbebyggelsen, på en flack udde invid Vågsfjärden. Norr om kyrkan passerar vägen till Mjällom. I backen ovanför kyrkan, på andra sidan Mjällomsvägen, ligger prästgården från 1950-talet och ett församlingshem. Invid kyrkan i norr, öster om byvägen, ligger en äldre sockenstuga/ skolhus, nu med turistbyrå. Strax intill kyrkotomtens nordöstra sida passerar en gammal väg till Häggvik österut utmed vilken 12 st kyrkstallar ännu finns kvar. På vägens norra sida ligger ruinen av en medeltida kyrka, strax norr om den nya kyrkan. Öster om ruinen ligger en utvidgad kyrkogård i sluttning ned mot Vågsfjärden. Väster om kyrkotomten på andra sidan sluttningen finns också en mindre utvidgad kyrkogård.