Stäng fönster Vårgårda kn, SIENE MISSIONSKYRKA, Västra Götaland

Beskrivning
1867 bildades församlingen efter en sammankomst i Hoberg. Till att börja med hölls sammankomster i hemmen. I mitten av 1880-talet hyrde församlingen en stuga i Siene Stommen, där möten hölls fram till 1896, då det första missionshuset i Siene byggdes.
1915 utvidgades missionshuset med en tillbyggnad innehållande lilla salen och kök. Ny murstock uppfördes också, och värmekaminen flyttades till lokalens långsida. 1928 gjordes ytterligare en om- och tillbyggnad av missionskyrkan, som den nu kallas, med bl a ny takresning och nytt yttertak.
1955 -56 företogs en omfattande renovering och tillbyggnad, då bl a fonden och estraden utökades och vestibul och kapprum erhölls. I en övervåning anordnades rum för bibliotek m m samt ett hobbyrum för juniorerna. Elektriskt uppvärmningssystem anordnades samtidigt.
1965 gjordes en renovering av missionskyrkan, och 1978 gjordes ytterligare en renovering och ombyggnad av missionskyrkan, projekterad av Olof Rydler, Asklanda, varvid byggnadskroppen närmast vägen revs, och en stor tillbyggnad omfattande entréutrymmen, kök och ungdomslokaler gjordes .
2000 gjordes en mindre utbyggnad vid estraden, nya bänkar anskaffades, och kyrksalen målades om i ljusa färgtoner.