Stäng fönster Göteborg kn, ÄNGGÅRDEN, ANNEDALSKYRKAN, Västra Götaland

Beskrivning
Annedalskyrkan ligger i stadsdelen Änggården, precis söder om gränsen till Annedal. Kyrkan ligger på en platå, omgiven av grönska.
Väster om kyrkan löper den hårt trafikerade Dag Hammarskjöldsleden (i nord-sydlig riktning), samt Per Dubbsgatan som svänger upp mot Sahlgrenska sjukhuset (sydost om kyrkan). Området öster om kyrkan reser sig brant och är bebyggt med institutionsbyggnader. Närmaste granne är Annedalsklinikerna, f.d. Göteborgs Barnsjukhus, som är samtida med kyrkan. Åt norr, mellan kyrkan och bostadsbebyggelsen i stadsdelen Annedal, ligger ytterligare institutionsbyggnader, bl.a. det gamla Epidemisjukhuset (nuvarande Konstepidemin). Väster om trafiklederna ligger det stora parkområdet Slottsskogen och i söder villabebyggelse i Änggården.