Stäng fönster Tranemo kn, MOSSEBO SN, AGRAR SMÅINDUSTRI, Västra Götaland

Till det område som Mossebo ligger i betecknas som skogsbygd där skogsmarken är den produktiva delen. I landskapet kan ses nedlagda jordbruk och ett stort fritidsboende. Stora mossar har haft torvbrytning näst intill i industriell verksamhet.

Området kan sägas delvis vara ett kärnområde med bevarade byggnader med agrar anknytning från 1800- och 1900-talen. Här finns ålderdomliga byggnadstyper som bland annat linbastur och kölnor. Småländsk byggnadstradition kommer till synes i stora tvåvåningshus och framkammarstugor.

Källa: