Stäng fönster Trollhättan kn, LAGMANSERED SN, AGRAR SMÅINDUSTRI, Västra Götaland

Landskapstypen som Lagmansered socken tillhör är skogs-, mellan- och dalbygd. Jordbruksmark ligger mellan skog och höjd. Vanderydsvattnet, en sjö, är västgräns i socknen. Iglabäcken och Dalens damm är andra vatten i socknen. Produktionen i området är från åkermark men också skogsmark samt animalieproduktion.

Byggelseskicket är västsvenskt med bevarade exempel på skiftesverksladugårdar och västsvenska dubbelhus. Potatis- och visthuskällare i marksten med påbyggda bodar i trä, slotts- och herrgårdsmiljöer samt bevarade väderkvarnar är vad det större området kan ge exempel på.

Källa: