Stäng fönster Tibro kn, TIBRO SN, AGRAR SMÅINDUSTRI, Västra Götaland

Tibro socken ligger i Tibro kommun där landskapet är platt med markerade åsbildningar. Spannmålsproduktionen är betydande men också skogen. Tidan flyter genom landskapet med bevuxna brinkar. Bebyggelsen består av dels tätbebyggda byar men också av ensamgårdar.

I området med Tibro som centrum utvecklades trähantverken för möbeltillverkningen och möbelverkstäder går ännu att finna på gårdarna landskapet.

Källor:
Gårdar i Västergötland – en bebyggelsehistorisk översikt. Länsstyrelsen Västra Götaland Rapport 2004:36