Stäng fönster Tidaholm kn, VALSTAD SN, AGRAR SMÅINDUSTRI, Västra Götaland

Valstad socken ligger sydväst om Tidaholm och väg 193 från Tidaholm och väster ut gå genom socknen.

Landskapstypen i området är mellan- och slättbygd vilket ses i det böljande betes- och odlingsmarkerna. Planterad granskog på de större bergen. Valstad sockens västra delar utgör en del av Falbygden och består av bördig öppen jordbruksmark.

Bebyggelsen var förr samlad till byar som Valstad och Ottertorp men skiftena gjorde att gårdarna ligger glesare vilket ses i landskapet. Den agrara bebyggelsen från 1800- och 1900-talen är ännu väl bevarad. Tvåvåningsstugor och ett större inslag av timmerbyggnader i de östra delarna av området vilket Valstad socken utgör en del av.

Källa: