Stäng fönster Falköping kn, UGGLUM SN, AGRAR SMÅIMDUSTRI , Västra Götaland

Området Ugglum socken ligger i betecknas som mellan- och slättbygd som kännetecknas av ett böjande betes- och åkerlandskap. Kreatursbesättningar med inriktning på främst mjölkkor är produktionen. En del granskog är planterad och kommer att ge avkastning.

Det större området, uppges i Agrarhistorisk landskapsöversikt, ha varit en skärningspunkt för östligt- och västligt byggnadsskick och nämner att både par- och framkammarstugor har funnits och ladugårdar och uthus i antingen skiftesverk eller timmer. Bebyggelsen har ett par kännetecken vilka är att det ännu finns samlade bybildningar kvar från skrifterna samt bibehållen agrar bebyggelse från 1800- och 1900-talen. En del stora gårdar, herrgårdsmiljöer finns också bevarade. Mejeribyggnader, små anläggningar från sekelskiftet 1900 och däromkring finns ett antal representerade.

Källa: