Stäng fönster Essunga kn, FÅGLUMS SN, AGRAR SMÅINDUSTRI, Västra Götaland

Fåglums socken ligger i de södra delarna Essunga kommun, omkring 4 km söder om Nossebro, tätorten i kommunen och nordväst om E20. Landskapstypen är ett skogs-, mellan- och dalbygd, kuperat. Kring Nossan finns ett brett odlingsområde med låga ryggar och slätmark. Bygden har både produktiv åkermark och skogsmark.

Mellbyåns och Nossans dalgångar som det större området identifieras som har flera bevarade holk- och hättkvarnar. I övrigt är byggnadsskicket västsvenskt med skiftesverksladugårdar och västsvenska dubbelhus.

Källor: