Stäng fönster Vårgårda kn, SKOGSBYGDENS FÖRSAMLINGSHEM, Västra Götaland

Beskrivning
Skogsbygdens socken är beläget i en skogig bergsbygd mellan Alingsås och Borås. Fram till 1825 ingick socknen i Nårunga. Skara domkyrka hade här 21 landbor och en kvarn på 1500-talet. Under medeltid skall en kyrka ha funnits vid gården Skjul. Enligt traditionen skall en bevarad klocka härröra från denna. Centralt i socknen möts de små vägarna från Hemsjö i sydväst, Horla i norr och Nårunga i nordost. Direkt nordost om vägskälet är marken bruten och har en mindre samling gårdar och egnahem i anslutning till Nårungavägen. Vid vägskälet ligger en verkstad.

Skogsbygdens församlingshem ligger vid Nårungavägens norra sida med ett par intilliggande egnahem. Ett par hundra meter åt öster är en kulle med ett par gårdar och ett missionshus.

MISSIONSHUS - Frikyrkans fasad utgörs av eternit och har höga fönster. Dess sadeltak täcks av tvåkupigt lertegel.